Veelgestelde vragen

Ledverlichting is echt niet meer te vergelijken met de ledverlichting van vroeger. Vroeger was led alleen verkrijgbaar in steriel wit licht. Momenteel komt de kleur exact overeen met dat van TL verlichting.

TL830 is warm wit oftewel 3000K TL840 is neutraal wit oftewel 4000K TL855 is daglicht wit oftewel 6000K

Hoeveel led panelen heb ik nodig in mijn plafond? Een led paneel is in feite ontwikkeld om 1 TL armatuur van dezelfde afmeting te vervangen. De lichtopbrengst is dan in theorie ongeveer gelijk.

Echter is het in de praktijk zo dat led panelen een intensere lichtbeleving geven en dat er vaak minder led panelen worden teruggeplaatst. Wij adviseren meestal 1 led paneel van 60×60 op 8m², bij een gemiddelde systeemplafondhoogte van 2,50 meter. Veel van onze klanten twijfelen over het benodigde aantal panelen, dan bellen ze ons even voor advies.

Mochten de twijfels dan nog bestaan dan kunt u er altijd een aantal uitproberen. Uiteraard kunt u eventueel teveel bestelde panelen zonder problemen retourneren.

Natuurlijk kunnen wij de installatie voor je verzorgen.

We hebben een installatieteam die met het grootste gemak ledverlichting installeert in jouw bedrijf. In de meeste gevallen kun je gewoon doorwerken. Misschien moet hij je even storen of even over je bureau leunen, maar het stroom hoeft niet te worden afgesloten.

Montageservice

TL verlichting brandt op 50-60 Hertz. Dit betekent dat het licht 50 tot 60 keer per seconde knippert. Deze knipperingen gaan te snel voor onze ogen, en dus lijkt het op stabiel licht.

Maar onze hersenen merken wel dat het licht niet stabiel is. Onbewust moeten de hersenen elke keer bijstellen, eigenlijk raak je er een heel klein beetje van in de war. Maar het is ook vaak zo dat men veel sneller moe wordt onder TL verlichting, en veel mensen krijgen er hoofdpijn van.

Dan zal ledverlichting wel de oplossing zijn, hoor ik je denken. Nou dat is eigenlijk niet zo, tenminste… Niet altijd. Ledverlichting is standaard niet altijd flikkervrij. Of ledverlichting flikkervrij is hangt af van de kwaliteit van de transformator (driver).

Al onze led panelen zijn wel flikkervrij.

Het kan gebeuren dat je je hebt vergist in de lichtkleur, en dat je de panelen liever wilt omruilen. Bel ons dan gewoon zo snel mogelijk op. Binnen 14 dagen kunnen we ze namelijk gewoon omruilen.

Als je de verlichting in je bedrijf gaat aanpassen dan wil je achteraf geen spijt krijgen. Dat is voor jou niet leuk, maar voor ons ook niet want wij willen graag tevreden klanten.

Daarom gaan wij bestwel ver in het verlenen van service. Veel van onze klanten hebben een flink aantal panelen nodig. We adviseren graag over de lichtkleur en over het aantal benodigde panelen. Maar als we merken dat de klant nog teveel twijfelt dan kunnen we gerust één of meerdere panelen opsturen zodat je die eens kunt uitproberen.