✔ Gratis verzending
✔ 5 Jaar garantie
✔ Betaal achteraf
✔ Enthousiaste klantenservice

Waarom is flikkervrije verlichting belangrijk?

TL verlichting brandt op 50-60 Hertz. Dit betekent dat het licht 50 tot 60 keer per seconde knippert. Deze knipperingen gaan te snel voor onze ogen, en dus lijkt het op stabiel licht.

Maar onze hersenen merken wel dat het licht niet stabiel is. Onbewust moeten de hersenen elke keer bijstellen, eigenlijk raak je er een heel klein beetje van in de war. Maar het is ook vaak zo dat men veel sneller moe wordt onder TL verlichting, en veel mensen krijgen er hoofdpijn van.

Dan zal ledverlichting wel de oplossing zijn, hoor ik je denken. Nou dat is eigenlijk niet zo, tenminste… Niet altijd. Ledverlichting is standaard niet altijd flikkervrij. Of ledverlichting flikkervrij is hangt af van de kwaliteit van de transformator (driver).

Al onze led panelen zijn wel flikkervrij.